My photo
City of Angels, The 7th Kingdom
I'm a Pwincess, who lives on adrenaline rush. Hahaha. I enjoy a good movie, good food and good fight! This blog is created as an avenue for me to jot down my thoughts. Love It. Hate It. I don't freaking care.

Saturday, February 27, 2010

Mama's Getting Married

2 nights ago I suddenly felt so so so sad I texted a sad sad message to my girls [typical me, the drama queen haha] so yesterday we all went out for lunch at this Siamese restaurant at Damansara called Thai Base Restaurant [highly recommended]. The foods, drinks, dessert sume la...superb gile! I recommend you to order in Small portions...sebab yg small pun banyak okeh...i ended up finishing some of the girl's rice and all the dishes...[bukan nak makan banyak tapi terpaksa sbb takot membazzzziiirrrr...heee org yg membazir kan sahabat syaitonnnnn hahaha] nnti bile free i update this post with the pic of the dishes [1 je pun gmbr die..haha amek semata2 nak wat Ija jeles sbb die malas nak ikut] ok dah upload gmbr makanan...for 5 pax+drinks = rm 49.50....best kannnnn?? [leh pulak wat iklan kat sini...heee]





















Anyways, over lunch my best friend Mama [short for Mama Godzilla...forgot how that name came about coz it didnt come from me as per usual case heee] announced that she's getting married next year. Eventho it's 1 year from now but coming from her, it's like casted in stones already. We all gave her a mixed reactions at first, after like 30 secs baru kitorang excited...kesian gile tengok die..hahaha...below is the scene:


In the midst of scanning the menu
Mama: korang, next year ade plan nak kawen ke?
We all stopped and stared at her [muka masing2 xleh bla mase ni..haha]
Wawa: Owh?
Me: Shit!
Ayu: Shit!
Shasha: LOL lawak weh muka korang
Mama: here goes...aku plan nak kawen next year...plan je la...aritu borak2 dgn Am, out of the blue die kate "nak kawen x next year"...i was like "okay...lets"...then balik bgtau my parents..mak aku mmg super excited la sbb die dah sibuk dok tanye lately ni sbb anak2 kawan die dah start kawen kot...and pagi ni die bukak pintu bilik aku mase aku tengah nyenyak tdo and cakap "Awa kamu kawen March la" and bang the door. hahaha [gelak awkward sbb kitorang sume senyap]

At this point barula kitorang sume bersuara sbb die chatted continuously [so unlike mama] sbb x expect kitorang bg reaction yg sgt x positive kot...hahahaha

Wawa: congrats! bestnye...excited..jom gi Bandung lagi nak...shopping utk wedding kau
Me: yea yea lets...aku check tix okeh..bestnye! then ajak mak kau shopping same tapi erkkk sure bapak kau pun ade kan...and kalau bapak kau ade sure the boys pun ikut same kan...adehhh mcm nyibuk plak kacau family vacay korang
Mama: Eh xpe...demi korang aku sanggup belanja adik2 aku PSP baru so that dorang boleh dok diam2 dalam bilik hotel men binatang tu...wawa, nnti kau nak gi Hong Kong aku nak kirim ok
Ayu: ohhhh best best...pastu kite set theme, barang ape nak beli
Wawa: haaa nnti aku gi Hong Kong...leh gak beli some of your wedding gifts kat sane...nnti aku check ape yg menareks...weh, korang realized x td muka sowang2 mcm hampeh...kesian mama *LOL*

And so the discussion continues...best gile plan wedding nih...tapi sedih jugak sbb feel like losing our best friend...huhuuuu~ macam Sara x sedih sgt sbb die mmg start die berchenta die dah lupakan kitorang siket siket sbb die mmg set la dunia die dgn bf die tu je [now hubby] ehhh terasa kejam pulak statement tu...hahaha it's just that Mama and me ade this special bond..we're closest to each other than we do with any of the girls [eh betol ke ayat ni..mcm grammatically incorrect je heee] just like Ija closest to Ayu, and Wawa closest to Mimie...hmmmm

Whateves la Farina...yg penting she's happy and I'm gonna start writing my maid of honor's speech yg super sedih sbb Am is taking away a big chunck of my heart when they marry[hahahahaha adehhhh la~] ok cukup la...nak gi habeskan wat laundry...sat lagi nak kuar...

from left: Wawa, Mama [the bride to be huhuu~], Ayu, Shasha, Me, Ija
















Loves,
~ Pwincess, the drama queen ~

5 comments:

  1. jepster: jom kawennnn!

    Azah: jom kawennnn! [erkkk tatau nak comment ape..heee]

    fira: eh ye ke?? aku xingat sangat la jalan gi sane...next time kalau nak gi i'll give you a call yeah!

    ReplyDelete